25e Waterlandtoernooi

Afgelopen zondag 5 oktober is er weer een mijlpaal bereikt bij een nationaal wedstrijd. Het was namelijk de 25ste editie van het Waterlandtoernooi bij Schermclub Heerooms in Purmerend!

Schermzaal Heerooms

Dat hebben zij in een mooi aandenken aan iedere deelnemer laten blijken. Een leuke handige sleutelhanger!

Daarnaast was het natuurlijk ook feest met een goed bezocht toernooi! Totaal deden er 93 jeugdschermers mee in de wapens degen en floret.

De wedstrijdleiding opende met feestelijk muziek het toernooi. Voor de floret schermers begon de wedstrijd om klokslag 9 uur. Er werd 2 keer in poules gestreden, dit alles verliep netjes op tijd.

Patrick Sluman

Voor onze Kuikens en Benjamins Sigert de Waal, Partick Sluman en Sam Wanyama ging het in de poules zeer goed. Hier hebben ze mooie overwinningen behaald. Bij de eliminatie lukte het Sigert helaas niet; hij werd meteen uitgeschakeld. Sam en Partick bleven wel in de strijd, ze wonnen beide met 10-4 van hun tegenstanders maar moesten bij de 3e eliminatie het onderspit delven.

Sigert werd 18e , Sam 8ste en Partick 6e.

Daan Weber

In de categorie Pupillen deden 30 deelnemers mee, waaronder Daan Weber, Ashwan Joemrati, Baris Benli, Dieter de Waal en Sebastiaan van der Meer . In de eerste eliminatie hebben Daan, Baris en Dieter zich met gemak geplaatst, terwijl Ashwan en Sebastiaan het nog spannend maakten door met respectievelijk 15-13 en 15-12 van hun tegenstander te winnen. Helaas werden Dieter en Sebastiaan bij de volgende eliminatie uitg eschakeld. Baris kwam later tegenover Gaetano van SCA te staan. De strijd ging gelijk op maar uiteindelijk wist Gaetano de wedstrijd naar zijn hand te zetten en werd Baris geëlimineerd.

Ashwan kwam in de halve finale tegen Daan, wat uitmondde in een leuke sportieve partij. Daan won met 15-9 en kwam in de finale tegen Emiel Matla. Ook deze laatste krachtmeting was een mooie sportieve strijd die Daan met 15-6 wist te winnen.

AshwanJoemrati
Ashwan vs Gaetano

Daan werd 1e , Ashwan 3e, Baris 8e, Dieter 9e en Sebastiaan 13e.

Bij de cadetten had HollandSchermen een nieuwkomer die debuteerde in zijn categorie, Ivo Snijder. Hij heeft een aantal pittige partijen mogen spelen en kan terugkijken op een leuke leerzame dag!

De prijsuitreiking werd ingeleid met opnieuw een muzikaal hoogstandje! Hiermee werd de aandacht van het nog aanwezige publiek gevestigd en konden alle prijzen uitgereikt worden!

De Prijzen

Plezier, sportiviteit en respect zijn de goede ingrediënten voor een geslaagde dag. En dat is wat wij deze dag hebben gezien; het plezier dat de jeugd beleefde in hun spel maar ook de wijze hoe ieder met elkaar omgegaan is; met respect en sportiviteit!

HollandSchermen feliciteert Heerooms met hun jubileum en de geslaagde organisatie van het Waterland Jeugdtoernooi!