NJK 2015 Duiven

Tijdens het NJK schermen dat voor de derde keer op rij georganiseerd werd door de Arnhemse schermvereniging Scaramouche i.s.m. met de Nederlandse schermbond (KNAS) heeft de Noord-Hollandse schermvereniging HollandSchermen mooie resultaten behaald.

njk4Er werd zowel op zaterdag als zondag geschermd in verschillende leeftijdscategorie├źn op de wapens Floret, Degen en Sabel. HollandSchermen is een club gespecialiseerd in het wapen Floret en hiermee werden dan ook de podiumprijzen binnengehaald.

Olivier de Jong uit Haarlem won goud bij de junioren. Hij versloeg club- en stadsgenoot Job de Ruiter die tweede werd. kim1njk3Bij de cadetten sleepte beide talenten ook nog een bronzen medaille in de wacht. Bij de dames behaalde de Alkmaarse Kimberly Meulenkamp in de categorie cadetten goud. Haar eveneens uit Alkmaar afkomstige clubgenote Willow Dawson behaalde ook het podium met een knappe derde plaats.

njk5Zondag liet de Alkmaarder Daan Weber, zich weer gelden. Vorig jaar moest hij deelname aan het NJK vanwege een langdurige blessure aan zich voorbij laten gaan. Hij schermde zich sterk door de voorrondes en eliminaties heen. Tijdens de finale moest hij in een bloedstollende strijd het hoofd buigen voor zijn tegenstander van het Haagse Ter Weer. Maar met een zilveren medaille is Daan echter weer helemaal terug!