NJK 2022

HollandSchermen organiseert op 11 en 12 juni de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK)2022 voor de KNAS in De Meent in Alkmaar. Aan het toernooi nemen gemiddeld zo’n 300 jongeren in de leeftijdscategorieën Benjamins, Pupillen, Cadetten en Junioren (U20), op de wapens degen, floret en sabel. Er zal op veertien lopers en een finaleloper geschermd worden. 

Tijdens het toernooi kun je de resultaten hier live volgen: www.fencingtimelive.com 

Livestream 11 juni 2022
Livestream 12 juni 2022

Inschrijven
Inschrijving gaat via www.nahouw.net. Daar vind je de convocatie. Inschrijven kan alleen door de vereniging. Persoonlijke inschrijvingen worden niet geaccepteerd. Het inschrijfgeld graag vooruit betalen via de Nahouw. Betalen in de zaal kan met pinpas.
 
Accreditatie voor trainers en coaches
De wedstrijdvloer is alleen toegankelijk voor schermers, trainers, coaches en officials. Schermers en officials krijgen automatisch een accreditatie. Voor coaches en trainers kan de vereniging een accreditatie aanvragen, maximaal 2 per wedstrijdonderdeel. 
Materiaalcontrole en -verkoop
Alle categorieën worden elektrisch verschermd. Bij deze wedstrijden zijn de ‘veiligheids- en materiaaleisen 2010’ van kracht, hier te downloaden vanaf de KNAS-website.  Een deel van het schermmateriaal wordt voorafgaand aan het toernooi gecontroleerd. Dit gaat om: – sabel- en floretmaskers – elektrische vesten – sabelhandschoenen en -manchetten. De materiaalcontrole is vanaf 07.30 uur geopend.
 
Handen gezocht 

Wie wil een steentje bijdragen aan het toernooi? Soms lijkt de tijd tussen wedstrijden lang te duren. Een klusje bij de inschrijving, de zaalwacht of de cateringstand past daar wellicht precies in.

We zoeken nog handen bij de opbouw op vrijdag (19.00 tot 21.30 uur) en bij de afbouw zondag (vanaf 17 uur); technische hulp bij opbouw geluid en licht op vrijdag, zaaltoezicht; cateringstand; bediening van de VAR laptop in de finalezaal (je hoeft spelregels niet te kennen 😉); iemand met achtergrond in het schermen die korte interviews met de jeugdkampioenen wil doen.

Zie hier info over de klussen.

Locatie, route en parkeren
Sportcomplex De Meent Bauerfeind Terborchlaan 301, 1816 MH, Alkmaar.
 
Openbaar vervoer
Connexxion buslijn 165 vanuit Station Alkmaar en vanuit busstation Egmond aan Zee. De dichtst-bijzijnde bushalte is Sportpark de Meent (100 meter lopen). 
 
Auto
Neem op de N9 (Martin Luther Kingweg) de afslag Terborchlaan richting Egmond. Direct de eerste weg linksaf slaan. Rijd de weg af, u rijdt dan rechts om het gebouw ‘De Meent Bauerfeind’ heen. Achter het gebouw rijdt u vanzelf een grote parkeerplaats op. U kunt vervolgens rechts- of linksom het gebouw naar de hoofdingang lopen.
 
Aansprakelijkheid en privacy

De gevolgen van ongevallen en/of het zoekraken van eigendommen berusten geheel bij de schermer. De reglementen van de FIE en de KNAS zijn van kracht. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de wedstrijdleiding.

Het is niet toegestaan om foto’s en andere opnames van dit evenement openbaar te verspreiden via Facebook of andere media zonder de nadrukkelijke toestemming van de personen die herkenbaar op de beelden of opnames te zien of te horen zijn. De deelnemers en bezoekers gaan ermee akkoord dat de KNAS en/of HollandSchermen foto- of filmbeelden, waarop deelnemers en bezoekers staan, gebruiken om de schermsport te promoten door deze beelden bijvoorbeeld op het internet te plaatsen of te laten afdrukken in kranten en tijdschriften. Hiervoor kan geen vergoeding worden geclaimd. De geboortedata van de deelnemers worden niet gepubliceerd op deelnemerslijsten en in de uitslagen. Wel het geboortejaar.