NJK 2019 – 2021

HollandSchermen is door de KNAS gevraagd om in 2019-2020-2021 de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) schermen te organiseren. Helaas is het NJK 2020 komen te vervallen in verband met corona. Het NJK 2021 vindt plaats op 18 en 19 september. We kijken er naar uit.

De NJK 2021 zal plaatsvinden in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Aan het toernooi nemen gemiddeld zo’n 350 jongeren in de leeftijdscategorieën Benjamins, Pupillen, Cadetten en Junioren (U20), op de wapens degen, floret en sabel. Er zal op veertien lopers en een finaleloper geschermd worden.

Inschrijven:
Inschrijving gaat ook in 2021 via www.nahouw.net. Daar vind je de convocatie. Inschrijven kan alleen door de vereniging. Persoonlijke inschrijvingen worden niet geaccepteerd. Het inschrijfgeld kan vooruit betaald worden via de Nahouw. Betalen in de zaal kan ook, contant of met pinpas.
 
Accreditatie voor trainers en coaches
De wedstrijdvloer is alleen toegankelijk voor schermers, trainers, coaches en officials. Schermers en officials krijgen in 2021 automatisch een accreditatie. Voor coaches en trainers kan de vereniging een accreditatie aanvragen, maximaal 2 per wedstrijdonderdeel. 
Materiaalcontrole en -verkoop
Alle categorieën worden elektrisch verschermd. Bij deze wedstrijden zijn de ‘veiligheids- en materiaaleisen 2010’ van kracht, hier te downloaden vanaf de KNAS-website.  Een deel van het schermmateriaal wordt voorafgaand aan het toernooi gecontroleerd. Dit gaat om: – sabel- en floretmaskers – elektrische vesten – sabelhandschoenen en -manchetten. De materiaalcontrole is vanaf 07.30 uur geopend.
Er is een materiaalstand aanwezig. Ook is er gelegenheid voor het laten repareren van materiaal. 
Locatie, route en parkeren
Sportcomplex De Meent Bauerfeind Terborchlaan 301, 1816 MH, Alkmaar.
 
Openbaar vervoer
Connexxion buslijn 165 vanuit Station Alkmaar en vanuit busstation Egmond aan Zee. De dichtst-bijzijnde bushalte is Sportpark de Meent (100 meter lopen). 
 
Auto
Neem op de N9 (Martin Luther Kingweg) de afslag Terborchlaan richting Egmond. Direct de eerste weg linksaf slaan. Rijd de weg af, u rijdt dan rechts om het gebouw ‘De Meent Bauerfeind’ heen. Achter het gebouw rijdt u vanzelf een grote parkeerplaats op. U kunt vervolgens rechts- of linksom het gebouw naar de hoofdingang lopen.
 
Vrijwilligers zijn hard nodig tijdens het NJK
Om een succes van de NJK te maken zijn veel vrijwilligers nodig. We verwachten er veel vanuit HollandSchermen, maar meer hulp is altijd welkom. Vele handen maken licht werk.
 
Je kan je vanaf nu hier online inschrijven voor:  
1. Opbouw lopers en inrichting zalen; 
2. Algemene ondersteunende werkzaamheden;
3. Accreditatie trainers en coaches; 
4. Inschrijving van de deelnemers; 
5. Wapencontrole;
6. Catering; voor organisatie, wedstijdbureau, scheidsrechters;
7. Toezicht bij entree zalen; 
8. Techniek: schermtechniek, belichting, ondersteuning bij defecten;
9. Opruimen lopers en inrichting zalen; (zondagnamiddag en eventueel -avond)
Aansprakelijkheid en privacy

De gevolgen van ongevallen en/of het zoekraken van eigendommen berusten geheel bij de schermer. De reglementen van de FIE en de KNAS zijn van kracht. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de wedstrijdleiding.

Het is niet toegestaan om foto’s en andere opnames van dit evenement openbaar te verspreiden via Facebook of andere media zonder de nadrukkelijke toestemming van de personen die herkenbaar op de beelden of opnames te zien of te horen zijn. De deelnemers en bezoekers gaan ermee akkoord dat de KNAS en/of HollandSchermen foto- of filmbeelden, waarop deelnemers en bezoekers staan, gebruiken om de schermsport te promoten door deze beelden bijvoorbeeld op het internet te plaatsen of te laten afdrukken in kranten en tijdschriften. Hiervoor kan geen vergoeding worden geclaimd. De geboortedata van de deelnemers worden niet gepubliceerd op deelnemerslijsten en in de uitslagen. Wel het geboortejaar.