NJK 2019 – 2021

HollandSchermen is door de KNAS gevraagd om de komende 3 jaar de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) schermen te organiseren. Daar zijn we trots op. 

De NJK 2019 vinden plaats in De Meent Bauerfeind te Alkmaar op 8 en 9 juni. Aan het toernooi nemen gemiddeld zo’n 350 jongeren in de leeftijdscategorieën Benjamins, Pupillen, Cadetten en Junioren (U20), op de wapens degen, floret en sabel. Er zal op veertien lopers en een finaleloper geschermd worden.

Maak je tijdens de NJK een mooie foto? Deel deze dan via njk.hollandschermen@gmail.com  voor een beeldverslag. Lees de privacyregels van de KNAS en NJK (convocatie & hieronder).

Programma en finales

De finales vinden plaats in een aparte finalezaal, waar de toeschouwers de beste schermers kunnen zien duelleren om Nederlands Jeugdkampioen 2019 te worden! We streven ernaar de finales van het ochtendprogramma gebundeld te laten starten rond 11.45 uur. De volgorde van de finales hangt af van het wedstrijdverloop. De middagfinales starten rond 16.00 uur. Alle tijden zijn onder voorbehoud. Onvoorziene omstandigheden kunnen er toe leiden dat de wedstrijdleiding besluit af te zien van de bundeling van de finales.

De resultaten zijn op de wedstrijddagen live te volgen via schermtoernooien.nl.

Op de wedstrijddagen is de wedstrijdleiding tussen 08 en 19 uur te bereiken op (06)12650520. Het inschrijfbureau is open vanaf 07.30 uur.

Inschrijven voor 2 juni, 23.59 uur
Inschrijving gaat via www.nahouw.net. Daar vindt je de convocatie. Inschrijven kan alleen door de vereniging. Persoonlijke inschrijvingen worden niet geaccepteerd. Het inschrijfgeld is € 20,00 per categorie en kan vooruit betaald worden via de Nahouw. Betalen in de zaal kan ook, contant of met pinpas.
 
Accreditatie voor trainers en coaches
De wedstrijdvloer is alleen toegankelijk voor schermers, trainers, coaches en officials. Schermers en officials krijgen automatisch een accreditatie. Voor coaches en trainers kan de vereniging via dit online formulier accreditatie aanvragen, maximaal 2 per wedstrijdonderdeel. Aanvragen kan tot en met 2 juni 2019.
Materiaalcontrole en -verkoop
Alle categorieën worden elektrisch verschermd. Bij deze wedstrijden zijn de ‘veiligheids- en materiaaleisen 2010’ van kracht, hier te downloaden vanaf de KNAS-website.  Een deel van het schermmateriaal wordt voorafgaand aan het toernooi gecontroleerd. Dit gaat om: – sabel- en floretmaskers – elektrische vesten – sabelhandschoenen en -manchetten. De materiaalcontrole is vanaf 07.30 uur geopend.
Er is een materiaalstand aanwezig van Lieffertz Fecht-Shop. Ook is er gelegenheid voor het laten repareren van materiaal. 
Locatie, route en parkeren
Sportcomplex De Meent Bauerfeind Terborchlaan 301, 1816 MH, Alkmaar.
 
Openbaar vervoer
Connexxion buslijn 165 vanuit Station Alkmaar en vanuit busstation Egmond aan Zee. De dichtst-bijzijnde bushalte is Sportpark de Meent (100 meter lopen). 
 
Auto
Neem op de N9 (Martin Luther Kingweg) de afslag Terborchlaan richting Egmond. Direct de eerste weg linksaf slaan. Rijd de weg af, u rijdt dan rechts om het gebouw ‘De Meent Bauerfeind’ heen. Achter het gebouw rijdt u vanzelf een grote parkeerplaats op. U kunt vervolgens rechts- of linksom het gebouw naar de hoofdingang lopen.
 
Vrijwilligers nodig op 7, 8, 9 juni
Om een succes van de NJK te maken zijn veel vrijwilligers nodig. We verwachten er veel vanuit HollandSchermen, maar meer hulp is altijd welkom. Vele handen maken licht werk.
 
Schrijf je via een online formulier in voor:  
1. Opbouw lopers en inrichting zalen; (op vrijdagavond 7 juni)
2. Algemene ondersteunende werkzaamheden;
3. Accreditatie trainers en coaches; 
4. Inschrijving van de deelnemers; 
5. Wapencontrole;
6. Catering; voor organisatie, wedstijdbureau, scheidsrechters;
7. Toezicht bij entree zalen; 
8. Techniek: schermtechniek, belichting, ondersteuning bij defecten;
9. Opruimen lopers en inrichting zalen; (zondagnamiddag en eventueel -avond)
Aansprakelijkheid en privacy

De gevolgen van ongevallen en/of het zoekraken van eigendommen berusten geheel bij de schermer. De reglementen van de FIE en de KNAS zijn van kracht. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de wedstrijdleiding.

Het is niet toegestaan om foto’s en andere opnames van dit evenement openbaar te verspreiden via Facebook of andere media zonder de nadrukkelijke toestemming van de personen die herkenbaar op de beelden of opnames te zien of te horen zijn. De deelnemers en bezoekers gaan ermee akkoord dat de KNAS en/of HollandSchermen foto- of filmbeelden, waarop deelnemers en bezoekers staan, gebruiken om de schermsport te promoten door deze beelden bijvoorbeeld op het internet te plaatsen of te laten afdrukken in kranten en tijdschriften. Hiervoor kan geen vergoeding worden geclaimd. De geboortedata van de deelnemers worden niet gepubliceerd op deelnemerslijsten en in de uitslagen. Wel het geboortejaar.