Voorbereiding EJK

OP vrijdag 13 februari aanstaande vertrekt een aantal selectieleden van schermvereniging HollandSchermen naar het Belgische Namen voor een trainingsstage ter voorbereiding op het Europese Jeugd Kampioenschap (EJK) dat een week later, van 19-28 februari zal plaatsvinden in het Sloveense Maribor.

Kimberly Meulenkamp, Sophie van der Heijden, Elisha Yuno, Job de Ruiter en Olivier de Jong, allen schermers van het Alkmaar-Haarlemse HollandSchermen, zijn door de Nederlandse Schermbond (KNAS) geselecteerd voor deelname aan het EJK in Maribor. In totaal bestaat de Nederlandse afvaardiging uit 11 schermers, waar schermvereniging HollandSchermen dus een substantiële bijdrage aan levert. Hoofdtrainer Jeroen Divendal heeft hiermee, samen met zijn collega trainers Marijn de Jong en Siroos Feizaskari wederom een knappe prestatie neergezet.EK 2015 gangers HollandSchermen Alkmaar Sportstad
De volledige Nederlandse delegatie reist komend weekend af naar het Nationale trainingscentrum van de Waalse Schermbond in Namen. Onder leiding van zowel de Nederlandse als de Waalse bondscoaches Andrea Borella en Marc Pichon trainen de schermers het hele weekend intensief met elkaar om zo optimaal mogelijk de uitdagingen van het EJK een week later aan te kunnen gaan. De Nederlandse en de Waalse bond werken al een aantal jaren samen, maar het is voor het eerst dat er ter voorbereiding van zo’n belangrijk toernooi een gezamenlijke trainingsstage wordt georganiseerd.
Alle deelnemende HollandSchermers schermen zowel individueel als equipe bij de cadetten of de junioren. Alleen Job de Ruiter is geplaatst voor beide categorieën. Voor de drie heren in het gezelschap is het de tweede keer dat ze deel mogen nemen aan een EJK.