Vier jeugdschermers Hollandschermen naar Europees Kampioenschap in Servië

Delegatie HollandSchermen EJK vlnr Job de Ruiter, Sophie van der Heijden, Olivier de Jong en coach Jeroen Divendal. (Daan Weber ontbreekt op de foto)

HAARLEM – Van 28 februari tot en met 9 maart 2016 vinden in Novi Sad, Servië de Europese Jeugd Kampioenschappen schermen plaats. Op voordracht van floret bondscoach Andrea Borella zullen elf floretschermers Nederland vertegenwoordigen op dit EK, waarvan maar liefst vier van HollandSchermen.

Bij de cadetten mag Daan Weber op maandag 29 februari aftrappen. Het is zijn eerste deelname aan een EJK. Op zaterdag 5 maart komen zijn clubgenoten Olivier de Jong en Job de Ruiter in actie bij de junioren. Op 8 maart nemen zij ook nog deel aan het heren junioren equipe. De Ruiter en de Jong zijn inmiddels ervaren EK-gangers. De Ruiter haalde vorig jaar op het EK in Maribor zelfs een prachtige derde plaats. Voor deze prestatie mocht hij vorige week een Scherm-Oscar in ontvangst nemen voor het beste schermtalent van 2015. Op zondag 6 maart tenslotte treedt Sophie van der Heijden namens Hollandschermen aan bij de dames junioren.

De deelnemende floretschermers zullen gedurende het Jeugd EK worden begeleid door bondscoach Andrea Borella. Het volledige wedstrijdprogramma, live-streams en resultaten zijn beschikbaar op de officiële website van het EK. Tijdens het EK zal verslag worden gedaan van de verrichtingen van de delegatie via www.knas.nl en www.internationaalschermen.nl