Verslag van de NK veteranen floret

Op zaterdag 10 februari was de NK veteranen voor floret. Vrijdag avond zijn al een aantal leden vanuit Haarlem naar Alkmaar afgereisd om mee te helpen met de opbouw. Omdat er veel mensen waren was dat zo gedaan. Iedereen was dan ook op tijd thuis om een goede nachtrust te hebben.  Op Zaterdag reden we vanuit Haarlem met 4 mensen naar Alkmaar om deel  te nemen. Siroos, Rob en Sonja en ik. Ik was een maal eerder in de zaal geweest, maar toen was het om de goedkeuring te krijgen voor de organisatie van de Europese equipe kampioenschappen  voor veteranen volgend jaar. Maar nu was ik er om te schermen, toch een verschil. Maar de zaal voelde echt aan als mijn zaal van mijn club Holland schermen en dat terwijl ik alleen maar in Haarlem scherm. 

Voor de floret heren waren er meer dan 30 deelnemers best een groot aantal. Naast vele bekende, ook een paar onbekende  gezichten wat altijd leuk is. Ingedeeld in een poule van 6 zijn er door mij 3 partijen gewonnen en 2 verloren. Geen slecht resultaat, maar zoals altijd had het beter gekund!. In de 1e ronde van de eliminatie moest ik tegen een onbekende schermer voor mij. Altijd lastig.  Bij andere bekende schermers informatie ingewonnen: let op hij is snel, steekt altijd laag etc.  Ik weet dan nooit wat ik daar dan mee moet doen. Gewoon schermen en gaan. Het ging dus echt wel goed en de partij was dan ook snel gewonnen. Maar ja de volgende partij ging helaas verloren.

Finalepartij Siroos tegen Floris

Maar gelukkig had Holland schermen nog meer ijzers in het vuur: Siroos ging door naar de finale waar hij een andere schermleraar van zich af moest schudden: Floris  Nonhebel uit Den Haag. Met enige moeite maar met een mooie eindspurt werd Siroos Nederlands kampioen veteranen algemeen.

 

Dan krijgen we bij de NK veteranen altijd nog een toetje: de wedstrijd in je eigen leeftijdscategorie.

Ook hier ging het in de 1e eliminatie prima. Na 3 minuten stond het 5-4 of iets dergelijks. In de pauze nadenken over hoe nu verder en dan toeslaan : 10 -4 een mooie score. Maar ja dan tegen Hans Rijsenbrij dat is andere koek. Volgens mij heeft Hans mij op 2 manieren geraakt om 10 punten te krijgen. Ik kan je zeggen dan baal je. Je weet wat je fout doet en toch trap je weer in zijn schijnbeweging, maar ja hij is niet voor niets zo goed. Zelf mocht ik hem ook nog 3 keer raken.

Ook bij de jonkies van 40-49 deed Siroos het weer erg goed. Hij versloeg in de finale weer Floris van Ter Weer. Nu met een ruimere marge dan in de eerst finale.

Het was een heel mooi kampioenschap in een heel mooie zaal. Iedereen uit alkmaar die heeft mee geholpen hartstikke bedankt!

 

Hans Mulder