Scherm-Oscar voor maître Divendal

 

 

Gisteren, woensdag 17 februari is aan Maître Jeroen Divendal de Scherm-Oscar voor trainer/coach van het jaar 2015 uitgereikt. Een totaal verraste Divendal kreeg de prijs uit handen van KNAS erelid Oscar Cardolus tijdens één van de jeugdtrainingen.

 

schermoscar jeroenDe scherm-Oscar is een prijs die sinds 2006 jaarlijks wordt uitgereikt in acht categorieën. Het is een huldeblijk aan Nederlandse schermers, schermleraren en schermverenigingen die volgens een onafhankelijke keuzecommissie een uitstekende of bijzondere schermprestatie hebben geleverd.

Divendal kreeg de prijs voor het behalen van de derde plaats van zijn pupil Job de Ruiter op het EK Cadetten Floret Jongens in 2015. Ook het winnen van het NK senioren 2015 van de Ruiter als cadet heeft meegewogen.

Divendal timmert al jaren aan de weg om het schermen beter op de kaart te krijgen, zowel regionaal als landelijk. Hij heeft veel betekend voor de schermverenigingen in Alkmaar en Haarlem die hij in 2010 samenvoegde tot HollandSchermen. Van daaruit kreeg talentontwikkeling een impuls en de breedtesport meer armslag. Alkmaar is inmiddels een Regionaal Trainings Centrum voor de schermsport. Divendal ijverde er bovendien jarenlang voor een zelfstandige schermzaal, een ambitie die onlangs in De Meent op een prachtige manier is verwezenlijkt.

Landelijk maakte Divendal zich verdienstelijk voor het floretschermen. Hij haalde voor de KNAS bondscoach Andrea Borella naar Nederland en hij maakt actief deel uit van de opleiding voor schermleraren (NAS). Hij brengt de nieuwste inzichten op het gebied van sportwetenschap in praktijk en beschikt over een groot internationaal netwerk. Met zijn heldere visie op, en grote hart voor de sport inspireert en stimuleert hij jong en oud!