Regiocompetitie maart 2016

regiocompetitie maart 2016 (4)Op 10 maart 2016 vond de eerste wedstrijd van de regiocompetitie plaats in Heemstede. Dit toernooi is speciaal bedoeld voor de jeugd met één of twee jaar schermervaring.regiocompetitie maart 2016 (2)

Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze deelnemen aan een echte wedstrijd. Er waren dan ook genoeg kinderen met vlinders in hun buik.

regiocompetitie maart 2016 (3)Er werd geschermd in de categorieën Kuikens en Benjamins. Jongens en meisjes speelden door elkaar. De kinderen moesten elkaar uitdagen waarbij ze de hulp van een scheidsrechter konden inroepen, maar als ze het aandurfden mochten ze zelf de punten  bijhouden. Nadat iedereen tegen elkaar had geschermd werden de gescoorde punten opgeteld. De drie schermers met de meeste punten kregen een medaille. Belangrijker nog was de prijs voor het ‘beste spel’. Deze werd uitgereikt aan degene die het sportiefst en meest gevarieerd had geschermd. Alle kinderen hebben erg goed hun best gedaan en er waren mooie wedstrijdjes te zien. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan op 20 april in Alkmaar, 1 juni in Heemskerk, en 29 juni in Alkmaar.