Nieuwsbrief: de Meent

Nieuwsbrief De Meent april

De Meent is volop in beweging. In deze nieuwsbrief leest u over de recente ontwikkelingen van het toekomstige state-of-the-art sportcomplex van Alkmaar. Thema’s in deze editie:
– Werkzaamheden bouw
– Save the Date: Dag van de Bouw
– Reclame en sponsoring
– Sportbonden
– Sporten in De Meent
– Inrichting
– Commerciële ruimte
– Column

Werkzaamheden bouw
Nu de ijsbaan weer gesloten is, staan er veel werkzaamheden op stapel! Er is inmiddels gestart met het zandstralen en schilderen van de dakspanten van de 400 meter ijsbaan, een enorme klus die zeker tot september duurt. Binnenkort wordt gestart met de vernieuwing van de bestrating, riolering en hemelwaterafvoer. Ook wordt deze zomer de nieuwe tribune gerealiseerd.

In juni start de aanleg van een nieuwe transformator in samenspraak met netbeheerder Liander. Deze wordt geplaatst ter hoogte van de technische ruimtes. Hier komt ook de noodaggregaat.

Fase 1 van de omgevingsinrichting, de aanleg van de nieuwe parkeerplaats aan de achterzijde van De Meent, vangt binnenkort aan.

Dag van de Bouw: 
Samen met alle betrokken partijen en gebruikers van De Meent wordt een sportief en informatief programma opgesteld voor de Dag van de Bouw. Houd de agenda vrij; zaterdag 13 juni van 10-16 uur!

Dinsdag 14 april hebben de betrokken partijen gezamenlijk een plan gemaakt voor alle activiteiten tijdens de Dag van de Bouw. Iedereen is tijdens die dag uitgenodigd om het nieuwe sportcomplex van binnen te bekijken en te ervaren. Hoe gaat het met de bouw? Welke sporten kun je hier straks beoefenen? Hoe ziet het pand er nu uit en wat gaat het worden? Allemaal vragen waar die dag antwoord op gegeven wordt. Uiteraard zijn er diverse (sport)activiteiten, muziek en catering aanwezig. Meer informatie volgt.

Reclame en sponsoring
De Meent biedt partners diverse mogelijkheden voor reclame-uitingen en sponsoring.
Vanaf mei zal fase 1, de acquisitie voor sponsorborden op de ijsbaan, starten, waarbij we er naar streven de beschikbare posities voor 1 oktober verkocht te hebben.
Op de ijsbaan zijn er mogelijkheden uw bedrijfsnaam te plaatsen op:
– sponsordoeken (in spanframe) van 10 of 5 meter en 1,42 hoog
– sponsordoeken op de binnen of buiten boarding van 10 of 5 meter en 0,70 hoog
Belangstelling?
Neem contact op met Maarten Nouwen voor meer informatie of een aanbieding via m.nouwen@alkmaarsport.nl.

Daarnaast zijn een vijftal partnerpakketten en 1 founding partnerpakket (naamgevend – zie de afbeelding hiernaast) beschikbaar.
We willen iedereen vragen om mee te denken en potentiële partners op ons pad te brengen. Met uw hulp gaan wij graag de uitdaging aan om hier invulling aan te geven.

Sportbonden
Graag dagen wij alle sportbonden, samen met de verenigingen uit Alkmaar e.o., uit mooie wedstrijden nationaal en internationaal naar Alkmaar te halen. De sportzalen van De Meentzijn uitermate geschikt voor topsport en er is voldoende ruimte voor hospitality en side events. Helpt u mee om De Meent bij uw netwerk onder de aandacht te brengen?!

Grand Prix Marathon
Een groot evenement waar Alkmaar Sport N.V. op inzet is de Grand Prix finale van de marathon op 6 of 7 februari 2016. Na overleg tussen de Baancommissie, de KNSB en Alkmaar Sport N.V. is besloten hiervoor te opteren. Het binnenhalen van dit slotevenement zou goed passen binnen de openingsactiviteiten van De Meent.

Sporten in De Meent
Vanuit de regio is positief gereageerd op de mogelijkheid om sportruimtes te huren in De Meent. Alkmaar Sport is met meerdere partijen in overleg om hier concreet invulling aan te geven. Zo zijn wij onder andere in gesprek met een bridgevereniging over het gebruik van vergaderzalen.

Heeft uw vereniging ook interesse om te sporten in De Meent? Met name overdag is er nog voldoende ruimte. Bekijk hier de mogelijkheden.

Inrichting
Momenteel richten wij ons op de uitvraag voor het meubilair van de horeca, vergaderzalen en openbare ruimtes. Er zijn al verschillende ontwerpen en opstellingen uitgewerkt; samen met de architect zoeken we naar de meest ideale combinatie van functioneel, esthetisch en natuurlijk betaalbaar.
Commerciële ruimte
Er is regelmatig belangstelling voor de commerciële ruimtes van De Meent. Helaas moeten we sommige belangstellenden ook teleurstellen vanwege bijvoorbeeld te weinig hoogte of activiteiten die niet zijn toegestaan binnen de vergunning. Met een aantal paramedici, die gezamenlijk een sportmedische praktijk willen realiseren, is Alkmaar Sport in een vergevorderd stadium. Bij interesse kunt u contact opnemen met Corine Persijn via c.persijn@alkmaarsport.nl.
Column
Tweewekelijks staat er een column over De Meent in het Alkmaars Nieuwsblad. Een terugblik op de vorige columns is hier te vinden.

Copyright © *2015* *Alkmaar Sport N.V.*, All rights reserved.