Nieuwsbrief De Meent november 2015

Nieuwsbrief De Meent november

Beste lezer,

De oplevering, inhuizing en ingebruikname van De Meent staan voor de deur. Spannende tijden! In deze nieuwsbrief leest u hier meer over. En terwijl aan het sportcomplex met man en macht wordt gewerkt is het schaatsseizoen op 10 oktober geopend.

Oplevering De Meent 14 december 2015!
Maandag 14 december vindt de officiële oplevering van De Meent plaats. U denkt dan natuurlijk: moet dat allemaal op 1 dag? Nee hoor, vanaf half oktober zijn we al bezig met zogenaamde vooropnames en deelopleveringen.

De meeste onderdelen van De Meent die betrekking hebben op de ijsbaan zijn reeds opgeleverd en met de ingang van het schaatsseizoen naar volle tevredenheid in gebruik genomen.  De rest van het complex wordt 14 december overgedragen aan de opdrachtgever, in dit geval de gemeente Alkmaar. De gemeente zal op dat moment ook Alkmaar Sport de formele toegang tot het pand geven om de exploitatie verder vorm te gaan geven.

Na een eerste oplevering vinden altijd nog een 2e, 3een soms 4e oplevering plaats. Alle restpunten moeten natuurlijk afgewerkt worden. Dat kan soms snel. Wanneer het verstorend werkt op het gebruik moet het wat langer wachten en kan dit pas na het sportseizoen plaatsvinden.

Inhuizing De Meent
Direct aansluitend op de oplevering zullen een aantal klussen geklaard moeten worden. Denk hierbij aan de schoonmaak, het leveren van inrichting en meubilair, het inwerken van medewerkers en natuurlijk de inhuizing van alle gebruikers van De Meent.

Tussen zaterdag 19/12 en donderdag 31/12 kunnen alle verenigingen en gebruikers inhuizen. Voor sommigen een kwestie van een kast met ballen verplaatsen, voor anderen een heel gesleep met o.a. tafeltennistafels, trampolines en turntoestellen. We gaan hier een gecoördineerde actie van maken en hebben daarom op dinsdag 1 december om 19.00 uur een overleg met de hoofdgebruikers ingepland om een inhuis-schema vast te stellen.  U ontvangt hiervoor separaat nog een uitnodiging.

En dan… maandag 4 januari 2016
Ingebruikname De Meent

Op maandag 4 januari gaat het dan echt gebeuren, De Meent wordt in gebruik genomen. Niet alleen de sporters van het sportcomplex maar ook de bezoekers van de ijsbaan en de gasten van Alkmaar Sport gaan dan van de centrale entree van De Meent gebruikmaken. Dit is ook het moment dat we de horeca in gebruik gaan nemen. We sluiten een periode van pionieren, tijdelijke voorzieningen en alternatieve routes af.

Natuurlijk komt er ook nog een officiële opening en publieksactiviteiten om zowel De Meent als al haar gebruikers te introduceren aan de inwoners van de regio Alkmaar. In onze volgende nieuwsbrief leest u hier meer over.

Omgevingsinrichting openbare ruimte
De Meent

Rond 18 december worden fase 3 en 4 van de omgevingsinrichting openbare ruimte De Meent ook opgeleverd. Na de kerstvakantie wordt dan gestart met de laatste fase. Dat behelst het deel waar nu de “oude” parkeerplaats is en waar de tijdelijke entree van ijsbaan De Meent is geweest. Alle puzzelstukje vallen zo letterlijk in elkaar.
Opening schaatsseizoen haalt Telegraaf!
Zaterdagmiddag 10 oktober werd het schaatsseizoen van De Meent ingeluid. De verrassing was groot toen de aangekondigde eregasten en zussen Ireen W31 en Ireen W32 twee zwartbonte koeien bleken te zijn. Deze dieren moedigden de schaatsers aan vanaf het middenterrein van de 400 meterbaan. Een Alkmaars kaasmeisje begroette in het heerlijke herfstzonnetje alle bezoekers. Een foto van de opening sierde de Telegraaf.

De vernieuwde programmering van Alkmaar Sport voorziet bovendien in diverse nieuwe activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl.

Zonnepanelen
Op De Meent liggen inmiddels ruim 1.700 zonnepanelen. Het dak van De Meent is hiermee ‘het grootste zonnepanelen dak van Noord-Holland’. Een van de aspecten van duurzaamheid van het sportcomplex.
Uw kansen als ondernemer in en om De Meent
Ook voor u als ondernemer kent De Meent interessante mogelijkheden. De uitstraling en de ligging van het sportcomplex, de evenementen en haar bezoekers bieden een gelegenheid bij uitstek om uw bedrijf aan een specifieke doelgroep te presenteren.

Op strategische posities, verspreid over het complex worden een aantal LCD-schermen geplaatst waarop, naast informatie van De Meent, ook een aantal bedrijven zich kan presenteren aan die verwachte 400.000 bezoekers. U kunt er zelfs voor kiezen om u gedurende een bepaalde periode te richten op de 40.000 passanten die we dagelijks voorbij zien komen op de N9. Een LED-scherm van zo’n 15 m2 is inmiddels geplaatst aan de gevel richting de N9 en kan binnenkort ook uw boodschap dragen!

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden gerust even contact op via sponsoring@alkmaarsport.nl.

Copyright © *2015* *Alkmaar Sport N.V.*, All rights reserved.

Neem contact met ons op via:
Alkmaar Sport N.V.
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar
communicatie@alkmaarsport.nl
www.alkmaarsport.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences