nieuwsbrief #2 2016

Beste HollandSchermers,

 

Schreven we vorige maand dat HollandSchermen het nieuwe jaar wel heel goed begonnen is, in februari ging het gewoon door met allerlei goed nieuws. Toch was er ook het droevige bericht van het overlijden van Maître Cor van der Valk. Hoeveel hij betekende voor de schermsport lees je in deze nieuwsbrief. Maar natuurlijk ook alles over de behaalde resultaten van je clubgenoten op de vele toernooien deze maand, over de uitreiking van maar liefst twee Scherm-Oscars, het komende EJK en niet te vergeten de openingsweek in De vernieuwde Meent in Alkmaar. Veel leesplezier,

 

Chantal Jonker

Yvonne van Zonneveld

Olga Kruisbrink

 

 sista.header

Sista

De jeugd van HollandSchermen heeft goede zaken gedaan op het jaarlijkse SISTA Schermtoernooi in Amsterdam eind januari. In totaal werden er maar liefst 6 medailles behaald, waarvan 2 goud!

Lees verder 

 

 marathon fleuret parijs logo

Marathon Fleuret Parijs

Op vrijdag 5 februari togen Paul Stockman, Niels Bosman, Deline Feizaskari, Daan Weber, Ahwan Joemrati en Baris Benli naar Parijs voor de C.E.P. Marathon Fleuret 2016. Deze mooie afvaardiging van HollandSchermen werd begeleid door Siroos Feizaskari. Ze beleefden met elkaar een enerverend toernooi en bovenal een gezellig weekend.

Met dank aan Petra Smit en Antoinette Stockman voor hun verslagen.

Lees verder 

 

IM Cor vd valk  

Maître Cor van der Valk op 85 jarige leeftijd overleden.

Begin februari bereikte ons het droevige bericht dat oud-schermer Maître Cor van der Valk op 85 jarige leeftijd in het Hospice te Alkmaar is overleden. Hij begon zijn schermcarrière in 1955 in Haarlem, waar hij een eigen schermschool begon en groeide uit tot één van de meest veelzijdige en inspirerende mensen binnen de schermsport.  Jeroen Divendal begon bij hem als schermer.

Lees verder

 

NK Veteranene 13 en 14 febr 16

NK Veteranen

Bij SchermCentrum Noord in Groningen werd op 13 en 14 februari,  tijdens het Nederlands Kampioenschap Veteranen (40+) meerdere malen het erepodium bereikt door 5 van de 11 deelnemende veteranen van HollandSchermen op floret en sabel. In totaal namen er 91 schermers deel aan het toernooi.

Lees verder 

 

schermoscar jeroen

Scherm-Oscars

Woensdag 17 februari werd Jeroen tijdens de jeugdtraining in Alkmaar verrast door een bezoek van Oscar Cardolus . Hij kwam Jeroen een Scherm-Oscar voor de trainer/coach van het jaar 2015 uitreiken. De volgende dag viel Job de Ruiter dezelfde eer ten deel. Hij kreeg in Haarlem de Scherm-Oscar voor talent van het jaar 2015 uitgereikt.

Lees verder

 

logo-ville-de-namur

Voorbereiding EJK

Vrijdag 19 februari reisde 3 schermers met Jeroen af naar het Belgische Namen. Daan Weber moest wegens ziekte helaas verstek laten gaan. Daan, Job, Olivier en Sophie van der Heijden zijn door bondscoach Andrea Borella geselecteerd voor deelname aan het Europees jeugd Kampioenschap dat begin maart in het Servische Novi Sad zal plaatsvinden.

Lees verder

 

logo ejk

EJK

En op 28 februari gaat het EJK dan van start in het Servische Novi Sad en het zal duren tot en met 9 maart De selectie van de floretschermers heeft plaatsgevonden op basis van de voordracht van floret bondscoach Andrea Borella.

Lees verder 

logodemeent

Openingsweek De Meent

Het vernieuwde sportcomplex de Meent organiseert in de voorjaarsvakantie een openingsweek om iedereen kennis te laten maken met het complex en de sporten die er worden aangeboden, zo ook met de schermsport. Voor de basisschooljeugd is er zelfs een heus schermtoernooi op zaterdag 5 maart.

Lees verder 

 

 kalender

AGENDA

 

3 mrt                          Sportspektakel de Meent

5 mrt                          Sport-X schooltoernooi, Alkmaar

10 mrt                        Regiocompetitie, Heemstede

19-20 mrt                  Dom-toernooi Utrecht

19-20 mrt                 WK stage Groningen

25 mrt                        Goedevrijdag, trainingen gaan door!

28 mrt                        Workshop HS voor schermleraren en RTC trainers Alkmaar

28 t/m 31 mrt           Easter fencing

2 Apr                          Equipetraining, Alkmaar

20 april                      Regiocompetitie, Alkmaar

27 april                      Koningsdag is de Meent gesloten!