Nieuwsbrief HollandSchermen februari 2017

Het nieuwe schermjaar is begonnen, eigenlijk is het al veel te laat om iedereen nog een zeer succesvol en sportief 2017 toe te wensen, maar we doen het toch. Namens het bestuur en de trainers van HollandSchermen wensen we alle leden van HollandSchermen en hun familie een heel gelukkig, gezond en bovenal een sportief 2017.

Met het begin van het nieuwe jaar hebben we ons eerste jaar in de nieuwe schermzaal er op zitten. Wat heel lang een droom is geweest is bijna al weer gewoon geworden. Maar we blijven ons af en toe in de arm knijpen om te beseffen dat we elke dag weer in de mooiste schermzaal van Nederland mogen trainen.

 

NK veteranen 2017 11-12 februari 2017 De Meent Alkmaar

In het weekend van 11-12 februari zal in Alkmaar het Nederlands kampioenschap veteranen plaats vinden. Er zal door de vetaranen (geboren in 1977 of eerder) gestreden worden op floret (zaterdagochtend), sabel (zaterdagmiddag) en degen (zondag). Een leuke kans om eens een kijkje te nemen op een echt Nederlands kampioenschap. Ook namens HollandSchermen doen op verschillende wapens meerdere schermers mee. Voor de jeugdschermers misschien leuk om te weten dat meester Marijn ook mee gaat doen. Dus kom hem en alle andere schermers van HollandSchermen aanmoedigen.

 

De organisatie is in handen van de schermbond maar ook van HollandSchermen wordt wat verwacht. Tijdens de training op vrijdag zal de zaal klaar moeten worden gemaakt. De training op 10 februari zal dan ook deels worden besteed aan het opbouwen van de lopers. De oudere jeugd en volwassenen die op de vrijdagavond trainen worden dan ook verzocht om allemaal te komen trainen en aansluitend te helpen met het neerleggen van de lopers. Op zondag moeten de lopers weer worden opgeruimd dus ook dan is er hulp nodig. Het verzoek is dan ook om zondagmiddag te komen helpen met het opruimen van de zaal.

 

Verder willen we ons ook als vereniging laten zien en wat extra’s bieden aan de deelnemers. Wie wel eens op een toernooi in Duitsland is geweest weet dat bij wedstrijden altijd allerlei lekkers te krijgen valt. Naar goed Duits gebruik willen we dat ook in Alkmaar introduceren. Daarom willen we leden en ouders vragen om wat lekkers te bakken. Niet al te moeilijk maar een lekker cake, cupcakes, een boterkoek of appelflappen, zodat we deze tijdens het toernooi voor een klein prijsje kunnen verkopen en zo ook de clubkas wat kunnen spekken. De baksels kunnen tijdens de trainingen in de week voorafgaande aan het toernooi, graag goed verpakt, afgegeven worden of op de dag van het toernooi worden meegenomen. Laat het weten als je wat wilt maken.

 

Evenementencomissie

Al eerder in een nieuwsbrief gemeld wil het bestuur een evenementencommissie oprichten. Een commissie die enerzijds helpt bij de organisatie van toernooien en anderzijds activiteiten en uitjes organiseert. In deze commissie willen we naast een drietal volwassen leden of ouders ook een aantal jeugdleden laten plaatsnemen zodat zij de jeugd binnen de club kunnen vertegenwoordigen. Inmiddels hebben twee jeugdleden zich al gemeld. Dus hopelijk blijven de volwassen leden en ouders niet achter. Ben je geïnteresseerd laat het weten.

 

EJK

Tussen 27 februari 2017 en 8 maart 2017 vind in Bulgarije het Europees Jeugd Kampioenschap plaats.  Dit is een toernooi voor de categorieën cadetten en junioren. HollandSchermen is dit jaar erg goed vertegenwoordigd op het wapen floret. Van de vier deelnemers in de categorie cadetten hebben twee schermers van HollandSchermen zich geplaatst, Daan Weber en Paul Stockmann. Als reserve is Ashwan Joemrati geselecteerd. Bij de junioren zijn Job de Ruijter, Olivier de Jong, voor de individuele wedstrijd en voor de teamwedstrijd geselecteerd en is Elisha Yuno voor de teamwedstrijd geselecteerd. Een heel goede prestatie en we wensen iedereen alvast heel veel succes. Voor een ieder die meer wil weten over de vorderingen van de Nederlandse floret team, kan op Facebook de pagina NLfloretteam opzoeken. Op deze pagina staan de uitslagen van de verschillende toernooien waar de jongens en meisjes cadetten en junioren aan mee doen.

 

Sponsor

Zoals waarschijnlijk elke sportvereniging heeft ook HollandSchermen sponsoren nodig om het sporten betaalbaar te houden. Naast contributie inkomsten, moeten we het verder qua inkomsten hebben van donaties. Elk jaar krijgen we een mooi bedrag van onze hoofdsponsor Finavista en onlangs hebben we een mooi bedrag mogen ontvangen van Walter bedrijfsadvies als tegemoetkoming in de kosten voor de deelnemers aan het Wereld Jeugd Kampioenschap. Echter, we blijven ons geconfronteerd zien met steeds meer kosten die vanuit de schermbond worden doorberekent aan de schermverenigingen. Om onze vereniging financieel gezond te houden is het noodzakelijk dat we nieuwe sponsoren aanboren. Het bestuur is hier druk mee bezig maar we kunnen daar altijd hulp bij gebruiken.  Iedereen die bij een commercieel bedrijf werkt willen we dan ook vragen om eens te informeren hoe de ‘baas’ er overdenkt om een zeer leuke kleine ambitieuze club te sponsoren. Ook kleine bedragen zijn welkom.

 

Wilt u reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kan dat via secretaris@hollandschermen.nl