Nieuwsbrief #3 2016

Beste HollandSchermers,

 

Pasen is alweer achter de rug en dus, de tijd gaat hard en er is weer veel te melden. Gaat Milja misschien naar Rio? Lees alles over de Europese en Wereld kampioenschappen van de jeugd, Easterfencing Alkmaar, de Regiocompetitie en nog veel meer. De nieuwsbrief staat overigens open voor kopij, want het is bij uitstek een medium van, voor en door schermers. We zien jullie bijdragen met plezier tegemoet op olga.kruisbrink@quicknet.nl.

 

Veel leesplezier!

 

Chantal Jonker

Yvonne van Zonneveld

Olga Kruisbrink

 

introductiecursusFlyeren Introductie cursussen Op dit moment zoeken we nog in Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard en Bergen wonende leden om hier te flyeren in hun omgeving als iedereen een paar straten doet hebben we zo 8000 flyers weg, alles ligt klaar in de zaal in Alkmaar!

Kijk voor de data van de introductie cursussen op de site

 

 

logo ejkEJK Novi Sad (Servië)

Tijdens het Europese jeugd Kampioenschap schermen in Novi Sad (Servië) begin maart heeft Job een mooie 10e plaats behaald bij de junioren. Olivier werd 42e en Sophie 54e . Bij de Cadetten eindigde Daan als 72e. De heren deden ook mee nog mee aan het junioren equipe toernooi waar ze 12e werden.

Lees hier verder voor het hele verslag.

 

Openingsweek de Meent een groot succes

Tijdens de voorjaarsvakantie opende het totaal vernieuwde sportcomplex De Meent haar deuren voor alle nieuwsgierige mensen die een kijkje wilde komen nemen. Men kon kennismaken met de schermsport door deel te nemen aan open lessen, maar er waren ook schermdemonstraties te volgen in de hal. Zo’n 100 kinderen en 15 volwassenen hebben in deze week kennis gemaakt met schermen.

Lees hier verder

 

Logo Easter Fencing 2016 kleurEasterfencing         

Dit jaar werd voor de tweede keer het zogenaamde Easterfencing Alkmaar georganiseerd door Jeroen en Alexander. Dit is een workshop voor trainers en schermers met aansluitend een bootcamp dat tot vrijdag 1 april duurde. Wetenschap en praktijk komen hier samen voor een internationaal gezelschap van zowel schermers als schermleraren.

 

Lees hier verder

 

regiocompetitie maart 2016 (1)Regiocompetitie

Op 10 maart 2016 vond de eerste wedstrijd van de regiocompetitie plaats in Heemstede. Dit toernooi is speciaal bedoeld voor de jeugd met één of twee jaar schermervaring.

Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze deelnemen aan een echte wedstrijd. Er waren dan ook genoeg kinderen met vlinders in hun buik.

 

Lees hier verder

 

juniorenHSJWK Bourges

Van 2-10 april vond het Wereldkampioenschap voor de jeugd plaats in Bourges (Frankrijk). Namens HollandSchermen zijn de junioren Sophie, Olivier en Job geselecteerd.

 

Lees hier verder

 

OS-Rio-2016Milja naar Rio?

Milja Mondt is door bondscoach Andrea Borella en de KNAS gevraagd om mee te doen aan het Olympisch Zone kwalificatietoernooi in Parijs op 16 en 17 april a.s. Jeroen zal haar hierbij begeleiden.

 

Lees hier verder

 

openingOfficiële opening schermzaal Alkmaar

Na de officiële opening van het hele complex en publieke de openingsweek begin maart, wordt achter de schermen hard gewerkt aan onze eigen officiële opening van onze eigen nieuwe schermzaal in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Noteer daarom 20 mei in je agenda, want dit feest mag geen enkele HollandSchermer missen!!

 

 

kalenderKalender

20 april  Regiocompetitie Alkmaar

23/24 april  NJK Den Bosch

16 mei  2e pinksterdag geen trainingen

20 mei  Opening schermzaal

21 mei  Randstad equipe Amsterdam

29 mei  NK equipe Purmerend