Nieuwe zaal

DSC_4681In onze eigen Alkmaarse schermzaal in dit nieuwe sportcomplex komen de sportieve ambities van HollandSchermen en van de gemeente Alkmaar prachtig samen. Beiden streven ernaar zowel de topsport als de breedtesport op een hoger plan brengen.

Voor leden, ouders van jeugdleden én voor de trainers is een eigen zaal een ongekende, maar zeker geen overbodige luxe. De nieuwe zaal is bevorderlijk voor het clubgevoel. Schermers, trainers en ouders hebben er een plek gekregen.  De bereikbaarheid is verbeterd, hoewel sommigen wel wat verder moeten fietsen.  De lopers, kluisjes, spiegels en niet te vergeten de techniek worden zeer gewaardeerd door iedereen. Indy, één van de jeugdleden vindt het zelfs een soort sporthemel!

De faciliteiten die geboden worden in het hele complex vormen een stimulans voor de schermsport. Bovendien is het nu mogelijk om op één plek te trainen, toernooien te organiseren van alle niveaus én om nationale, maar ook internationale trainingsstages te faciliteren.

Tot slot is de samenwerking met de andere verenigingen ter plekke een grote kans die de vernieuwde Meent biedt.  De clubs zochten elkaar in het verleden al op, maar door in hetzelfde gebouw te opereren zijn de lijnen kort en raak je gemakkelijker met elkaar in gesprek. Zo is het Regionaal Trainingscentrum Handbal deze eerste maand al langs geweest voor een schermles. Het is daarom niet alleen heel erg leuk dat de zalen van de andere in kunt kijken, maar ook erg nuttig!