Marathon Fleuret 2016

parijs 5-2-16 (3)Op vrijdag 5 februari togen Paul Stockman, Niels Bosman, Deline Feizaskari, Daan Weber, Ahwan Joemrati en Baris Benli naar Parijs voor de C.E.P. Marathon Fleuret 2016. Deze mooie afvaardiging van HollandSchermen werd begeleid door Siroos Feizaskari.

 

Bij aankomst bleek het bekende chaotische keuringscircus verbeterd te zijn. Door het uitdelen van volgnummers werd op een tiental keuringsstations al het materiaal in één keer tegelijk gekeurd werd wat een geweldige vooruitgang was! Op vrijdagmiddag alvast de zalen verkennen en onderling een met Siroos wat schermen. Op zaterdagochtend warmlopen en inschermen waarna het toernooi van start ging. Het was een tour voor Siroos om iedereen te coachen aangezien alle schermers in alle leeftijdscategorieën verdeeld waren over 5 hallen.

parijs 5-2-16 (4)

Niels had in de 1e poule 3D en 2V en een mep op zijn al geblesseerde rechterhand.

Bij het begin van de 2e poule twijfelde de scheidsrechter aan het keurmerk op zijn masker. Ook het keuringsstempel voor zijn masker op het programma werd te vaag bevonden en dus moest Niels zijn masker opnieuw laten keuren. Met een gele kaart begon hij aan een moeilijke poule en verloor helaas alle 5 de partijen. Jammer genoeg mocht hij niet meer door.

 

parijs 5-2-16 (2)Paul scoorde in de 1e poule 3V en 2D en in de 2e poule 2V en 2D met voldoende punten om door te mogen naar dag twee zonder eliminatie. Beide poules waren gemiddeld qua tegenstand. Op zondag begon Paul aan een zware poule, die met 1V, 3D en te weinig punten helaas ook voor hem het einde betekende van het toernooi. In het eindklassement eindigde hij op de 85e plaats.

 

Sfeer met alle Nederlandse schermers was gezellig en twee ouders hadden een prima lunch voor zaterdag en zondag ingekocht. Vrijdag- en zaterdagavond hebben zij met de HS schermers, Siroos en ouders in het voor velen inmiddels bekende restaurant gegeten.

 

Met dank aan Antoinette Stockman