Maestro’s Klup Challenge in Bocholt (dag 2)

(verslag Aldo Bosman)

Afgelopen weekend gingen Paul en Niels samen met Siroos als coachIMG_1788 naar de Maestro’s Klup Challenge in Bocholt: altijd heerlijk een toernooi in Duitsland waar de scratch om half 9 ‘s ochtends staat gepland…. Dus om kwart voor zes zaten we vrolijk met z’n allen bij Antoinette in de auto op weg door een mistig landschap richting het oosten: keurig op tijd aangekomen zodat ze rustig konden beginnen aan hun poule.IMG_1790

Paul had een zware loting met onder andere ook de latere winnaar van het toernooi terwijl Niels in zijn poule alleen door Olivier Split werd verslagen. De eerste eliminatie had geen herkansing en daar kwamen ze beiden keurig doorheen maar in de volgende ronde verloor ook Paul van Olivier waarna hij in de herkansing, na een ijzersterk begin, helaas verloor van een Duitser. Niels was prima op dreef, won de eerste twee eliminaties waarna hij tegen Julian Fens wederom erg goed bezig was maar op twee punten verloor. Via de herkansing, waarin hij Sjoerd Noordhoek versloeg, moest hij wederom tegen Julian wat een herhaling werd van de eerdere partij: prima schermwerk, zeer spannend verloop maar uiteindelijk nu met drie punten verschil verslagen.IMG_1796 Het uiteindelijke resultaat voor de heren is prima te noemen: Paul een keurige 16e plaats en Niels is 7e geworden.

Al met al een leuke dag, goeie ervaring opgedaan en bij deze een groot compliment voor Siroos zijn fantastische coaching, erg bedankt daarvoor!