Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’ in september!

Maand van het Aangepast Sporten in de provincie Noord-Holland

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Maand van het Aangepast Sporten

Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook staat sport en ‘sport als middel’ hoog genoteerd op de politieke agenda van zowel de landelijke als de lokale politiek. Toch betekent dit niet dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kan bij die vereniging of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten.

Daarom heeft Sportservice Noord-Holland de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ in het leven geroepen. Tijdens deze maand worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

rolstoelschermenRolstoelschermen

De hele maand september biedt HollandSchermen mensen met een beperking de mogelijkheid om een introductieles rolstoelschermen te volgen in het sportcomplex de Meent in Alkmaar. Rolstoelschermen is bij HollandSchermen geïntegreerd in de reguliere lessen. Zij zouden het heel leuk vinden als er tijdens deze lessen rolstoelers met broer/zus, familie, vriend/vriendin samen komen schermen.

meer informatie