JWK Bourges

Van 1 tot 10 april vindt in het Franse Bourges het Wereld Kampioenschap schermen plaats voor de jeugd (JWK). De Schermbond (KNAS) heeft 10 floretschermers uit Nederland afgevaardigd, waarvan drie van de Noord-Hollandse schermvereniging HollandSchermen.

 

juniorenHSNamens HollandSchermen zijn Job de Ruiter, Olivier de Jong en Sophie van der Heijden geselecteerd om zich in Bourges te meten met de top van schermwereld. De drie jonge floretschermers komen uit bij de junioren, één van de twee leeftijdscategorieën op het JWK, naast de jongere cadetten.

Van der Heijden gaat voor het eerst naar een WK en mag op dinsdag 5 april als eerste de loper betreden bij het dames floret individueel. Op vrijdag 8 april volgen de Jong en De Ruiter. Zij zijn inmiddels ervaren WK-gangers en komen op de laatste dag van het toernooi ook nog uit bij de landenteams.

Afgelopen paasweekeinde heeft het volledige Nederlandse Floretteam ter voorbereiding op het JWK getraind in Groningen. Behalve trainingen onder leiding van bondscoach Borella waren er ook sessies waar de schermers informatie kregen over voeding, doping en hoe het beste uit jezelf te halen. Dit alles in een naar eigen zeggen prima sfeer.