Introductiecursus weer van start

Voor wie geïnteresseerd is in de schermsport, maar nog niet meteen lid wil worden van een schermclub, of nog niet weet welk wapen de voorkeur heeft, biedt Schermvereniging HollandSchermen uit Alkmaar in mei weer een introductiecursus aan. Beginners van jong tot oud kunnen voor € 50,-  in zes lessen op een eenvoudige en laagdrempelige manier kennismaken met de schermsport. De eerste les is bovendien een gratis proefles.

 

Foto HS 3Schermen

De beginnerscursus is bedoeld voor jonge kinderen, oudere jeugd en voor volwassenen. Kortom iedereen die interesse heeft in schermen en het wel eens wil proberen, zonder meteen lid te worden. Schermtrainingen zijn geschikt voor alle leeftijden en een goede manier om fit te blijven. Behalve aan schermen wordt er gewerkt aan algemene fitheid, waaronder motorische coördinatie en stabilisering van bekken, rug, nek en buik. Natuurlijk is er ook aandacht voor plezier in de sport en plezier met de groep.

 

Beginnerscursus

De jongste jeugd van 6 t/m 11 jaar maakt tijdens deze cursus spelenderwijs kennis met het floretschermen. Voor de jeugd vanaf 12 jaar en voor volwassenen worden alle drie de disciplines van de schermsport aangeboden: het allround wapen floret, het houwwapen sabel en de tactiekdiscipline degen. De jeugd kan ook kiezen voor de discipline historisch schermen. Dit alles onder leiding van professionele en zeer ervaren schermleraren. De hele cursus kost € 50,- en de eerste les is een gratis proefles. Met een T-shirt, joggingbroek en zaalschoenen kan men al van start.

 

Informatie

Waar? Schermzaal Sportcomplex De Meent, Terborchlaan 301, Alkmaar. Bovenste etage.

Wanneer? Vanaf 9 mei

Hoe? kijk voor inschrijving en/of informatie op onze website. Bellen kan ook met hoofdtrainer Jeroen Divendal: 06 51 783 516.