Internationaal Rolstoeltoernooi ParasportGouda

Afgelopen zaterdag 11 oktober organiseerde schermcentrum Pallas het Internationaal Rolstoelschermtoernooi, Parasport in Gouda. Het toernooi werd bezocht door schermers uit België, Duitsland en zelfs Turkije.

volle auto
Onze floret rolstoelschermster, Chantal Jonker, heeft ook aan de toernooi meegedaan! Onder begeleiding van haar personal trainer, coach en chauffeur Marijn de Jong vertrokken zij met een volgeladen auto richting Gouda. Niet alleen de schermspullen moesten mee maar natuurlijk ook de rolstoelen!

Er waren 9 deelnemers verdeeld in twee poules en ze mocht meteen van start in de eerste partij.
Het was een goede start want ze won deze partij en de partijen daarna had ze allemaal bijna gewonnen. Bijna want het scheelde maar 1 punt of ze had deze partijen ook op haar naam kunnen schrijven.
Chantal
Bij de eliminatie speelde ze tegen Nimet Erdogan die uitkwam voor Turkije. Ze heeft zich goed staande gehouden maar verloor helaas het partij. Uiteindelijk is Chantal zevende geworden in het algemeen klassement.

Elke van Achterberg in actie

 

 

 

 

Chantal gaf aan dat het een hele leuke dag was waarbij ze aan het eind 1 kaas, 1 pak stroopwafels, 2 oorkondes en wat ervaring rijker was.

 

Na de ParaGamesBreda 2013 was ParaSportGouda het tweede internationale rolstoelschermevenement in Nederland. Voor het jaar 2015 staan er inmiddels twee evenementen op het programma. Van 2-8 juli zijn de World Junior Games in Stadskanaal en van 18-20 september de ParaGames in Breda.