HollandSchermen Nieuwsbrief, augustus 2016

 

De vakantie loopt op zijn einde en de eerste mails over de trainingen voor het komende seizoen zijn al weer verstuurd. De selectie heeft zelfs zijn eerste trainingsinspanningen al weer geleverd de afgelopen week. Kortom, het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Natuurlijk is er door een aantal schermers in de zomervakantie gewoon doorgeschermd en de zomertrainingen zijn ook bezocht door een aantal potentieel nieuwe leden. Het bestuur is ook al weer samen geweest en samen met de trainers zijn we klaar voor een nieuw seizoen.

enquete foto 1516Enquête

Terugkomend op het vorige seizoen willen we een ieder die heeft meegewerkt aan de enquête, welke het eind van het seizoen is uitgezet, bedanken voor het invullen van de enquête. Aan alle leden en ouders is reeds het resultaat van deze enquête verstuurd. Het resultaat staat ook op de website, www.hollandschermen.nl/nieuws/uitslag-enquete/. Uit deze enquête is gebleken dat er een aantal leden en ouders van leden is die graag zouden willen helpen met activiteiten binnen de vereniging. Daar zijn we als bestuur heel blij mee aangezien we het niet redden om alles alleen te doen. We hebben het aanbod in kaart gebracht en zullen het komend seizoen ook zeker een beroep doen op degenen die hun hulp hebben aangeboden.

 

rabobank-logo1Rabobank fietstocht

De eerste activiteit willen we hierbij alvast onder de aandacht brengen. Elk jaar organiseert de Rabobank Alkmaar voor sportverenigingen die een rekening hebben lopen bij de Rabobank een mogelijkheid om 300 euro te verdienen. Hiervoor zullen 10 mensen een afstand van ongeveer 10 km moeten fietsen. Dit evenement vind pas plaats in juni, de exacte datum is nog niet bekend, maar toch willen we alvast het verzoek neerleggen of iemand dit op zich wil nemen. Anja van Dijk zal in november de vereniging aanmelden. Het verzoek aan degene die dit op zich gaat nemen is om 10 mensen bij elkaar te krijgen die gaan fietsen. Afgelopen seizoen hebben we niet deelgenomen en dat is jammer want het is 300 euro die de vereniging goed kan gebruiken. We horen graag wie dit op zich wil nemen. Onder de volgende link kunt u een impressie vinden van de deelname in 2015,  https://www.hollandschermen.nl/uncategorized/rabofietstocht/

 

 

alvALV

Voor het komend seizoen zijn al een aantal activiteiten gepland. Op 28 september zal de algemene ledenvergadering paats vinden vanaf 19:30 in sportcomplex de Meent, Alkmaar. De agenda zal worden rondgemaild.

 

infoInformatieavond wedstrijdschermers

Anders dan in de agenda staat vermeld zal de presentatie/voorlichting aan ouders van de wedstrijdschermers op 14 september plaats vinden. Deze presentatie is bedoelt voor ouders van kinderen die het komend seizoen deel willen nemen aan wedstrijden anders dan de regiocompetitie. Hierbij wordt gedacht aan de wedstrijden van het Randstadtoernooi en de wedstrijden zoals Sista Amsterdam en Ter Apel. De trainers zullen een toelichting geven op de wedstrijdkalender die reeds eerder is verspreid en ouders met kinderen die voor het eerst gaan deelnemen aan wedstrijden kunnen vragen stellen. Tevens is het een mooie gelegenheid voor ouders om gegevens uit te wisselen en wellicht afspraken te maken om samen te rijden naar wedstrijden en trainingsstages.

logo-nsw-nocnsf-nlloterijNationale sportweek

In de week van 17 tot en met 24 september staat de nationale sportweek gepland. HollandSchermen doet mee aan de nationale sportweek door de beginnerscursus aan te bieden.   Op de volgende link  www.alkmaarsport.nl/nationalesportweek staat het aanbod van verenigingen in Akmaar. De algemene website voor de sportweek is te vinden onder de volgende link www.sport.nl/sportweek/activiteiten.

 

DSC_1698Maand van de aangepaste sporten

September is tevens uitgeroepen tot de maand van de aangepaste sporten. Dit houdt in dat er in de maand september extra aandacht wordt gevraagd binnen sportverenigingen voor aangepaste sporters. HollandSchermen biedt in de maand september een gratis introductieles aan voor de doelgroep rolstoelschermers. Wellicht zult u in de trainingen in september mensen tegenkomen die een rolstoelschermles komen volgen. Tevens zijn de familieleden van degene die een rolstoelschermles komen volgen ook uitgenodigd om een schermles te volgen. Onder de volgende link kunt u meer informatie vinden https://www.hollandschermen.nl/nieuws/kennismaken-met-aangepast-sporten-in-september/.

 

 

introductiecursusIntroductiecursus

Onze eigen introductiecursus staat eveneens weer op het programma. De folders worden gedrukt en het verzoek is aan alle leden om in de eerste trainingsweek deze folders in de eigen wijk rond te brengen. De introductiecursus is een mogelijkheid om kennis te maken met de schermsport middels zes lessen en daarna te beslissen om lid te worden of niet. De folders zullen tijdens de trainingen worden uitgedeeld.

 

EKpolen3Job

Iemand die we het komend jaar zullen missen op de trainingen is Job de Ruiter. Job heeft het afgelopen schooljaar zijn middelbare school diploma gehaald en gaat een jaar naar Italië om daar te trainen onder de Nederlandse bondscoach floret Andrea Borella. Job krijgt tevens de kans met met de Italiaanse selectie mee te trainen en deel te nemen aan de wedstrijden in Italië. Ook zal Job weer gaan proberen zich te kwalificeren voor het EK en WK. Job wordt dit jaar echter niet financieel ondersteund. De kosten van het tussenjaar komen geheel voor eigen rekening. Job zoekt nog sponsoren. Job heeft een eigen website www.jobderuiter.nl waar u informatie kunt vinden. We wensen Job heel veel succes en ervaring toe en hopen dat hij af en toe wat van zijn avonturen met ons wil delen.

 

sistaSista

In het weekend van 24-25 september zal in Amsterdam het Sista toernooi plaats vinden. Dit toernooi heeft voor de categorieën senior floret dames en heren en senior sabel heren de status FIE SAT (satelliet) gekregen. Dat betekent dat het een kwalificatie toernooi voor het EK en WK is, wat weer tot gevolg heeft dat de wereldtop in dit weekend naar Amsterdam zal komen. Meer informatie is te vinden op www.sista-tournament.nl.

 

jeroen italieTrainingsstage

In het weekend van 9/10/11 september zal de eerste trainingsstage voor dit jaar plaats vinden in Groningen. De trainingsstages zijn bedoelt voor de Nederlandse schermtop in de categorie cadetten/junioren en senioren. De bedoeling is samen te trainen onder leiding van de Nederlandse bondscoach. Op de zaterdag worden ook de benjamins en de pupillen uitgenodigd om mee te trainen. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd.

Rest nog om iedereen een fijn en sportief seizoen toe te wensen. Wilt u reageren op de nieuwsbrief dan kan dit via secretaris@hollandschermen.nl.