Easterfencing  

easterfencing (3)Dit jaar werd voor de tweede keer het zogenaamde Easterfencing Alkmaar georganiseerd door Jeroen en Alexander. Dit is een workshop voor trainers en schermers met aansluitend een bootcamp dat tot vrijdag 1 april duurde. Wetenschap en praktijk komen hier samen voor een internationaal gezelschap van zowel schermers als schermleraren.

 

easterfencing (4)De workshops vonden tweede paasdag plaats en werden in het Engels gegeven. Gebaseerd op de recente stand van de sportwetenschap hadden ze als onderwerp ‘creativity’ en ‘ learning styles’. Elke workshop bestond uit een theoretisch en een praktisch deel.

easterfencing (2)

 

De workshops werden geven door Alexander Moraru en Jeroen Divendal. Het bootcamp bood trainers de mogelijkheid zich verder te verdiepen in de onderwerpen van de workshops. Schermers volgden een stevig trainingsprogramma met aandacht voor schermtechniek en atletische vaardigheden.  Met 14 trainers en 19 schermers uit maar liefst vier verschillende landen is editie 2016 zeer geslaagd!.

easterfencing (5)