Easter Fencing Alkmaar 28 maart / 1 april

Logo Easter Fencing 2016 kleur

 

Op maandag 28 maart a.s., tweede paasdag, start bij Hollandschermen Easter Fencing Alkmaar. Dit is een workshop voor trainers en schermers met aansluitend een bootcamp dat tot vrijdag 1 april zal duren. Easter fencing staat open voor schermleraren en schermers (12+) uit binnen- en buitenland. Ook zijn trainers van andere Alkmaarse Regionale Trainings Centra (RTC’s) welkom.

 

De workshops vinden tweede paasdag plaats en worden in het Engels gegeven. Ze zijn gebaseerd op de recente stand van de sportwetenschap en hebben als onderwerp ‘creativity’ en ‘ learning styles’. Elke workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

De workshops worden geven door Alexander Moraru en Jeroen Divendal. Moraru (M.Sc.) studeerde bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam met als specialisatie coördinatie en motorisch leren. Hij doet op dit moment onderzoek op het gebied van motorische creativiteit aan de Sport Universiteit van Keulen. Divendal (maître) is trainer bij het Nationale Floretteam en hoofdtrainer van HollandSchermen.

easterfencing duinloop
Easter Fencing 2015

Het bootcamp vindt aansluitend aan de tweede paasdag plaats. Trainers zullen zich daarbij verder verdiepen in de onderwerpen van de workshops. Schermers volgen een stevig trainingsprogramma met aandacht voor schermtechniek en atletische vaardigheden. Het programma voor leraren en schermers bestaat uit zowel ochtend-, middag- en avondsessies.

De nieuwe schermzaal in De Meent biedt Easter Fencing een uitstekende accommodatie en uitvalsbasis voor dit initiatief. De openstelling voor trainers van andere RTC’s is daar een voorbeeld van. Met Easter Fencing laat Divendal met zijn team zien dat aan het RTC schermen in Alkmaar op een professionele manier uitvoering wordt gegeven, waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.

 

Voor meer informatie: www.easterfencing.nl