Bonn en Parijs

Donderdag vertrokken Job en Oliver naar Bonn om de löwe van Bonn te schermen. Vrijdag ochtend begon het spektakel.
Alexander was er bij om te coachen. De poule ronde was zwaar voor beide mannen, Job won er 1 en verloor er 5 en met een indige van – 12 kwam Job te kort om door te mogen naar de eliminaties. Oliver won er ook 1 en verloor er 5 maar had een veel beter indige… -11 ook Oliver niet door naar de eliminaties. Alexander bedankt voor het coachen en je gastvrijheid en Sophie bedankt voor het rond rijden.

Dit weekend stond ook weer Parijs op het programma, een toernooi dat je minimaal een keer geschermd moet hebben. Het volgende verslag is van Petra Smit waarvoor dank.12729311_969045283183383_4271816393201623189_n

Vrijdag 5 februari begon de eerste voorbereiding om aan het CEP toernooi Parijs te mogen starten. De beruchte wapencontrole. Om half 6 verzamelen we ons bij de coach Siroos in de zaal. Eindelijk hebben ze begrepen dat het ieder jaar een ware veldslag betrof en dat dit niet langer kon. Er werd met nummers gewerkt bij registratie en zo stond iedereen na een half uur buiten met goedgekeurd materiaal. Zaterdagochtend om half 8 begonnen Niels, Paul en Deline aan hun eerste poule. Na de tweede poule heeft Paul zich meteen geplaatst voor de zondag. Voor Niels en Deline is het toernooi helaas voorbij.
Om 13.50 begon het toernooi voor Daan, Ashwan en Baris. Daan had een slechte 1e poule geschermd. 3 gewonnen en 3 verloren. Ashwan en Baris hadden wel een goed resultaat geboekt. De 2e poule was voor Daan veel beter verlopen. 1 verloren en 4 gewonnen. Ook Baris en Ashwan zijn tevreden over de schermresultaten. Resultaat is dat Ashwan zich onmiddellijk naar zondag heeft geschermd. Voor Daan en Baris stonden er nog 3 eliminaties te wachten. Voor beiden waren de eerste twee eliminaties geen enkel probleem. De derde en laatste eliminatie was voor Daan eentje met spanning. Veel mis gestoken en daardoor kwam er meer spanning op de partij. Helaas verloren met 8-10. Voor Baris was het ook een moeilijke en zware eliminatie waardoor ook hij uit het toernooi is geschermd.
Zondag mochten Ashwan en Paul opnieuw een poule schermen. Helaas te weinig gewonnen partijen om eliminaties te mogen schermen. Siroos bedankt voor het coachen.
Weer veel leermomenten en vooral gezelligheid stond centraal dit weekend. De Italiaan had een prima omzet dit weekend. Volgend jaar gaan we zeker weer naar Parijs om aan dit grote toernooi te mogen deelnemen.