Les informatie

LESSEN EN BEGINNEN MET SCHERMEN

Schermen is een prachtige sport die veel geschiedenis met zich meedraagt. In de oudheid werd schermen gebruikt ter aanval en verdediging, maar rond de 14e en 15e eeuw ontwikkelde het zich tot een sport. Al in 1896 schermde men op de Olympische Spelen! De hedendaagse sport draait om coördinatie, techniek en reactievermogen. Uiteraard is schermen door de jaren heen veel meer gemoderniseerd en ook niet geheel onbelangrijk, een stuk veiliger geworden!

LESTIJDEN & LOCATIES

Jeugdschermen

We hebben veel jeugdschermers bij HollandSchermen die op allerlei niveaus en wapens spelen. Aan het begin van het jaar maken onze trainers een lesprogramma zodat de kinderen van te voren weten welk onderwerp aan bod komt tijdens de training. Wordt het floret, degen of sabel?

Kijk voor meer informatie over jeugdschermen op onze Jonge leden pagina ›

Recreatief (volwassenen en senioren)

Deze training is voor iedereen van 23 jaar en ouder. De training begint met een warming-up en oefeningen voor coördinatie, mobiliteit, en conditie. Na de warming-up is het tijd om met verschillende wapens te gaan schermen. Met iedereen bedoelen we ook echt iedereen: we trainen met leden van 23 jaar tot en met 79 jaar!

Rolstoelschermen

Rolstoelschermen is geïntegreerd in de reguliere lessen en met de hulp van de NSGK hebben wij vier speciale rolstoelen kunnen aanschaffen. In de op jouw armlengte afgestelde stoel beweeg je je romp en daag je de tegenstander uit. Rolstoelschermen is een paralympische sport en met ons ervaren trainersteam kan zodoende ook de ambitieuze parasporter bij HollandSchermen terecht!

Overweeg je lid te worden, of ben je het al? Lees dan eens het informatieboekje door van HollandSchermen over de geschiedenis van de sport, schermbegrippen, het ontstaan van de vereniging en de trainingsmethodiek.

 

Tarieven

Zie hier een kort overzicht. Meer informatie vindt u hier.

ProeflesGratis!
Beginnerscursus (strippenkaart 6 lessen)€ 50,00 (nieuwe leden)
Basiscontributie€ 107,00 per kwartaal
Recreatief (1x per week, senioren, 18+)€ 84,00 per kwartaal
Studenten lidmaatschap€ 55,00 per kwartaal
Gastlidmaatschap€ 55,00 per kwartaal
Familiekorting€ 10,00 per kwartaal per extra gezinslid
Inschrijfkosten€ 10,00 eenmalig
KNAS (verplicht)€ 30.50 jeugd t/m 20 jaar en € 60,75 voor volwassenen 21+ (jaarlijkse incasso in januari)
Huur materiaal (niet verplicht) € 5,00 per kwartaal 1e seizoen daarna €20.- per kwartaal + elektrisch materiaal €5,- per kwartaal extra.
Compensatie minimuminkomen (Alkmaar pas of Haarlem pas)€50 per jaar

Aan- en afmelden

Wil je een proefles volgen of een introductiecursus in het voor- of najaar? Leuk! Je kan op elke leeftijd beginnen.
Stuur een bericht naar svhollandschermen@gmail.com onder vermelding van de locatie, Alkmaar of Heemstede, je naam en achternaam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. Dan nemen we binnen een paar dagen contact met je op. Je kan ook bellen naar de trainers Jeroen of Siroos, zie hun telefoonnummers bij contact. 

Wil je lid worden vraag dan één van de leraren om een inschrijfformulier, of download het hier: inschrijfformulier, vul het in en neem het mee naar de les. 

Afmelden doe je via de ledenadministratie ›