Jonge Leden

Jonge Leden

Zorro, Manga of Musketier … Durf je het aan?

Het is super als je jong begint met schermen. Je wordt er sterk, snel en atletisch van. Ruim 4000 jaar geleden begonnen de Egyptenaren te schermen met stokken. Nu schermen we met floret, degen en sabel. Het is een uitdagende en veilige sport voor iedereen.

Jeugdlessen

De jeugdlessen zijn in Alkmaar op woensdag en vrijdag. In Heemstede zijn ze op maandag en donderdag van 18.00-19.30 uur.
Jeugdleden kunnen altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen naar een training. Iedereen is welkom voor een proefles. 

Schermkleding

Nieuwe leden kunnen schermmateriaal zoals kleding, een masker en een mechanisch floret huren. Na een jaar is het de bedoeling dat je je eigen schermmateriaal aanschaft. Dat kan bij Gladius Schermsport dat bij HollandSchermen inzit.
Ga je meer toernooien doen, dan ben je toe aan het blauwe clubjasje en het embleem van HollandSchermen. Want… op het podium draag je HollandSchermen blauw!

Brassard

Om de schermsport te leren kennen werken wij met het Brassardsysteem van de KNAS, de schermbond. Brassards geven het niveau van het schermen en kennis aan. Van laag naar hoog zijn de kleuren geel-rood-blauw-groen-bruin-oranje. In de les wordt gewerkt aan vaardigheden, en thuis kunnen de jeugdschermers het Brassard-boekje doornemen. Je kunt je Brassard behalen door deel te nemen aan het Brassard-examen. Heb je vragen kijk dan ook alvast eens in de FAQ pagina voor uitleg van de schermsport. 

Ouder-Kindschermen

Tijdens het ouder-kind-schermen, een of twee keer per jaar, mogen de vaders en moeders van de jeugdleden van HollandSchermen voelen hoe het is om een floret in handen te houden. Na een basisuitleg van de trainer krijgen zij les van hun eigen zoon of dochter. Dan volgen wat korte partijtjes om te zien wie de techniek het best beheerst aangemoedigd door de kinderen. Een leuke manier om de sport te leren kennen. Krijg je als ouder de smaak te pakken? Je bent altijd welkom voor een proefles bij de senioren of neem tegen een specifiek ouder-kind tarief drie aansluitende basislessen vo0r €20,00. 

Regiocompetitie

Speciaal voor Kuikens en Benjamins, de jonge schermers, met een half tot 2 jaar schermervaring is er de Regiocompetitie. Dit zijn korte toernooien die mechanisch geschermd worden. Op een laagdrempelige manier kunnen jonge schermers wedstrijdervaring op doen. Kijk in de kalender naar de data van de Regiotoernooien. Aanmelden kan via Marijn de Jong en via gladiusschermsport@gmail.com.

Randstadtoernooi

Heb je al wat schermervaring en de beschikking over je eigen elektrische schermmateriaal? Dan kan je meedoen aan de Randstadtoernooien die HollandSchermen samen met vier verenigingen in Amsterdam, Den Haag en Amstelveen organiseert. Kijk in de kalender voor de data en klik hier voor een toelichting op deze toernooien. Aanmelden voor de Randstadtoernooien gaat via  www.Nahouw.net.

Schermkleurplaten

Manga, musketiers en Zorro. Ze schermen allemaal. Kies hier de mooiste kleurplaat uit om zelf in te kleuren. Of neem hem mee naar school als je een spreekbeurt geeft. Veel plezier met tekenen.

Download hier een kleurplaat.

 

Spreekbeurt?

Ben je een Kuiken of Benjamin en vind je het leuk om een spreekbeurt over schermen te houden, dan hebben we een leuk voorbeeld voor je beschikbaar. We hebben een leuke spreekbeurt voor je gescoord die je eenvoudig kunt aanpassen. klik op Schermen spreekbeurt. Een leuke schermkleurplaat downloaden? klik op Manga of musketier.