Introductiecursus

Heb je interesse in schermen, maar weet je nog niet welk soort wapen jou ligt? Of wil je gewoon even rustig kennismaken met de sport? Dat kan met onze introductiecursus!

Je eerste les is gratis, dit is namelijk een proefles. Daarna volg je 5 lessen met een leskaart van €50,-, deze betaal je contant bij de tweede les.
Meer info en aanmelden (geef ook even aan waar je wilt lessen!): svhollandschermen@gmail.com

Introductiecursussen Alkmaar 2020

Stap in bij de introductiecursus die nu loopt tot 14 oktober op woensdagavond.

Je bent welkom bij de introductiecursus schermen. Tot en met 14 oktober kan iedereen zich aansluiten bij de lopende introductiecursus. Op woensdagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur is er les voor de jeugd (6-11 jaar). Op woensdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur kan iedereen van 12 en ouder terecht. Ook op latere leeftijd kan je beginnen met schermen. Kom kennismaken met deze bijzondere sport.

Schermtrainingen zijn breed opgebouwd met warming-up waarin motoriek, snelheid en reactievermogen aan bod komt. Tijdens de introductiecursus leer je over basisprincipes van aanval en verdediging en past die toe in eenvoudige wedstrijdjes.  Aanmelden via svhollandschermen@gmail.com.

Buiten deze weken om mag je natuurlijk ook altijd instappen met een leskaart.

Introductiecursussen Heemstede 2020

In Heemstede is er een speciale introductiecursus van zes  woensdagavonden van 18 tot 19 uur voor de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.  Van 21 oktober tot en met 25 november. Meld je aan via svhollandschermen@gmail.com. 

Buiten deze weken om mag je natuurlijk ook altijd instappen met een leskaart.

Kinderen
Kinderen die meedoen aan deze cursus krijgen de gelegenheid om spelenderwijs kennis te maken met de schermsport via gevarieerde oefenvormen.

Jongeren
Jongeren doen hun beginnerstraject op individuele basis. De deelnemers stromen bij de groep in en krijgen individuele instructie van een leraar of in kleine groepjes.

Volwassenen
Groepsles samen met bestaande trainingsgroep. Instructie individueel of in kleine groepjes. Kennismaking met alle wapens.

Rolstoelschermen 
Dit is geïntegreerd in de bovenstaande lessen. Rolstoelschermen is voor jeugd en volwassenen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening.

Is je liefde voor de schermsport na deze cursus helemaal aangewakkerd? Dan kun je je aanmelden als nieuw lid van HollandSchermen en stroom je door naar de reguliere lessen.

De introductiecursus kan je op onze locatie Alkmaar en op onze locatie Heemstede volgen. Wanneer je niet kunt deelnemen op de geplande introductiedagen kan je altijd even contact met ons opnemen.

Voor meer informatie kan je telefonisch of per mail contact opnemen met onze hoofdtrainer:
Jeroen Divendal
0651783516
svhollandschermen@gmail.com