Facebook verslag EJK

Het EK voor cadetten en junioren is weer achter de rug. Bij de Cadetten stond Daan op de loper en bij de junioren Job, Oliver en Sophie.
Alle ouders kunnen weer even het gewone leven oppakken, even geen snelle boodschappen en weer snel achter de computer, even geen teleurstellingen of juist blijdschap delen op faceboek.

Voor alle schermers denk ik dat er weer een schat aan ervaring is opgedaan die ze vast weer gaan gebruiken op de komende toernooien.
Het heeft even geduurd voor er een verslag kwam over het EK maar ik wilde even wachten tot de verslaggevers ter plekke weer thuis waren en hun verhaal konden doen, Olivir en Job bedankt voor jullie verslag en ook Andrea Borella bedankt voor het coachen en niet te vergeten het hele FBT team voor het begeleiden en voorbereiden van de schermers.
Oliver;
Dinsdag 8 maart.
Heren junioren equipe
Doordat de heren van het Nederlandse floret equipe als 10e geplaatst stonden mochten ze door een vrijstelling bij de t32 nog een uurtje langer uitslapen, en hoefden ze pas om half elf van start te gaan tegen het sterke Hongarije. De partij kwam wat moeizaam op gang en na 4 partijen stonden we ver achter. Dit werd echter snel hersteld door 2 goeie partijen van Daniel en Job, en we kwamen tot op 2 punten na terug. De laatste partij van deze ontmoeting was de finalist van het vorige EK Dosa tegen Job. Dosa bleek te sterk, en Job kon het kleine gat niet dicht schermen. Door dit verlies moesten we verder schermen om de plaatsen 9 tot 16. De eerste ontmoeting werd gewonnen van Zweden. Het ging allemaal niet zoals we wilde, maar wisten Zweden op achterstand te houden. In tweede ontmoeten moesten we het afleggen tegen het Turkse team. Weer een slechte start die later in de partij weer bijna goedgemaakt kon worden. Na hard vechten in de laatste partijen werd deze ontmoeting verloren met 45-42. De laatste ontmoeting van de dag zou tegen Letland geschermt worden om plaatsen 11 en 12. Ook deze ontmoeting werd jammergenoeg niet gewonnen, en we eindigden dus op een 12e plaats. We gaan nog hard werken en gaan het over 3 weken op WK weer laten zien wat we kunnen!

Job;
Zaterdag ochtend 5 maart begonnen wij aan het EK in Novi Sad. Olivier en ik begonnen de dag allebei redelijk goed. We kwamen beiden de poule door en waren ook vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Olivier stond 38e gesplaatst en ik als 6e. Jammer genoeg stonden bijna alle Nederlanders bij elkaar in de onderste helft van het tableau. Olivier moest tegen de Belgische kampioen en vriend Stef de Greef die hij helaas net aan verloor, hij eindigde als 42e. Ik moest tegen de Roemeen Candescu die niet heel veel terug deed en deze won ik vrij makkelijk met 15-6. Hierna moest ik tegen Stef. Ik had iets meer geluk en ik won deze partij met 15-11. Mijn volgende tegenstander was de Rus Zuravlev die de wedstrijd daarvoor Edo Zoons uitgeschakeld had. Deze bleek ook voor mij te sterk te zijn. Tot 10-10 ging het goed maar toch verloor ik de wedstrijd met 15-11. Dit leverde mij een 10e plaats op.

De volgende dag mocht Sophie beginnen. Ondanks dat ze haar poule niet heel goed had geschermd mocht ze wel door naar de eliminatie. Ze moest het hier opnemen tegen de Pool Julia Walczyk die te sterk bleek te zijn. Ze behaalde hiermee een 54e plek.

Het was een leerzaam toernooi en ik denk dat het een goede basis legt voor de volgende jaren!
Op naar het WK!