Daan Weber 12e op het EK U17

foto: Augusto Bizzi

Alkmaarder Daan Weber van Sv HollandSchermen heeft een prachtige plaats bij de beste 16 van Europa behaald bij het individuele toernooi vandaag voor de categorie floret U17 in Plovdiv (BUL).
Weber plaatste zich met 4 overwinningen uit 6 als 22e op het Tableau waar hij op het tableau 64 eerst afrekende met de Tsjech Totusek (15/7) die hem in voorronde nog had verslagen. Daarna volgde op het tableau 32 de sterke Roemeen Rosu in een spannende partij (15/13). Eenmaal bij de beste 16 bleek de Italiaan Marini te sterk (7/15)

foto: Augusto Bizzi

Een prachtige prestatie al met al, van de linkshandige schermer die het EK U17 op 3 maart zal hervatten in de landen teamwedstrijd met collega’s Daniël Giacon, Quincy Dualeh, en Paul Stockmann (ook van Sv HollandSchermen)
Onze dank gaat uit naar de clubcoaches van Sv HollandSchermen, de krachttrainer Joop Wiersema, sportpsycholoog Wendy Roozendaal, en coaches van de staf van KNAS floret Daniel Nivard en bondscoach Andrea Borella voor de coaching en begeleiding.
Dank ook aan club sponsor Finavista.
Een compliment ook voor Daniël Giacon en zijn clubcoach Daniel Nivard van SCA voor het behalen van een prachtige 5e plaats!