Toernooien & Kalender

Nederlands Jeugd Kampioenschap – 8 en 9 juni 2019
Victory Trophy Alkmaar

Dit is een jaarlijks equipetoernooi voor jong en oud rond 8 oktober ter gelegenheid van de heldhaftige overwinning van de burgers van Alkmaar op de Spaanse troepen tijdens de 80-jarige oorlog in oktober 1573.

Ludus et Gladius Alkmaar

Een jaarlijks internationaal individueel toernooi op alle wapens, geschermd volgens de KNAS reglementen in het hoofdtoernooi met poules en eliminaties zonder herkansing.

Randstadtoernooien

Dit is een serie van vijf toernooien tussen de schermers van de randstadverenigingen HollandSchermen (Alkmaar), Ter Weer (Den Haag), SCA (Amsterdam), en ZAZ (Amsterdam) en Treville (Amstelveen). Zo kunnen jeugd- en volwassenen schermers relatief dicht bij huis hun wedstrijdervaring vergroten.
Wil je meer weten: lees dan de beschrijving van de Randstadcompetitie Jouw eerste schermwedstrijd.
Je kan je opgeven voor een Randstadtoernooi via www.Nahouw.net en bij de trainer.
Kijk in de kalender voor de data, of ga naar de Randstadtoernooi facebookpagina

Regiocompetitie

Ter afsluiting van het seizoen voor beginnende jeugdschermers is er een laagdrempelige Regiocompetitie bestaande uit vier toernooien voor kinderen van de jeugdlessen van de samenwerkende schermverenigingen. Doel van deze eindcompetitie is om een veilige eerste kennismaking met schermwedstrijden aan te bieden, waarbij plezier en de inhoud van de schermacties centraal staan.
Er wordt mechanisch geschermd, je geeft je op bij de trainer. Kijk in de kalender voor de data.

Kalender

In de kalender vind je lesrooster van de schermlocaties van HollandSchermen in Alkmaar en Haarlem, de clubactiviteiten en de eigen schermtoernooien. Voor een totaal wedstrijdoverzicht kan je kijken op www.nahouw.net.