Sista Amsterdam 30-31 januari 2016

In het weekend van 30 en 31 januari heeft het Sista toernooi in Amsterdam plaats gevonden. Holland schermen was in veel categorieën vertegenwoordigd. In de jongste categorie deed Norah Wanyama mee. De kuikens schermden gemengd. Na de poule volgden de eleminaties. Norah wist de eerste eleminatie te overleven en eindigde uiteindelijk als zevende. Tot haar grote verbazing werden er ook prijzen toegekend aan de beste meisjes. Zo kreeg ze tot haar grote bijdschap een zilveren medaille.

In de categorie benjamins deden Sigert de Waal en Sam Wanyama mee. Sigert wist de laatste 16 te halen maar werd toen helaas uitgeschakeld. Met één punt verschil (9-10) wist hij de laatste 8 niet te halen. In het classement heeft hij uiteindelijk de 10de plaats gehaald. Sam nam revance voor Sigert en versloeg bij de laatste acht degene die Siegert had uitgeschakeld. Sam wist vervolgens de finale te halen die hij met 10-7 wist te winnen.sista jeugd

De leeftijdscategorie, pupillen, was goed vertegenwoordigde door HollandSchermen. Namens Holland Schermen deden Nighel de Jong, Patrick Sluman, Baris Benli, Ashwan Joemrati en Joppe Sorber mee. Nighel is als 24ste geeindigd, Patrick als 18de. Patrick had veel materiaalpech en moest daardoor met een zwaardere floret schermen dan hij gewend was. Baris heeft de 9de plaats bereikt. Ashwan en Joppe kwamen elkaar in de halve finale tegen. Een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 15-14 door Joppe werd gewonnen. Joppe moest in de finale zijn meerdere erkennen in Luca Petrelli.

Bij de cadetten deden Dieter de Waal, Niels Bosman en Deline Feizaskari mee. Dieter wist de laatste 16 te halen maar werd door uitgeschakeld door een Duitse schermer. Dieter wist van 13-2 terug te komen tot 14-9, maar verloor uiteindelijk met 15-9. Dieter werd uiteindelijk 12de. Niels is 7de geworden. Deline die met de jongens cadetten mee moest doen heeft in het totaal klassement de 19de plaats gehaald, maar in het meisjesklassement is ze tweede geworden.

Op de zondag kwamen alleen de senioren in actie. Bij de heren werd Lucas van Hesteren 27ste, Rob Dreijklufft 23ste, Joris Mosk 5e en Daan Weber 3de. Bij de dames werd Kimberly Meulenkamp 5de en Milja Mondt 1e.

In totaal heeft HollandSchermen twee gouden, drie zilveren en één bronzen medaille behaald.