Jonge Leden

Jonge Leden

Zorro, Manga of Musketier … Durf je het aan?

Het is super als je jong begint met schermen. Je wordt er sterk, snel en atletisch van. Ruim 4000 jaar geleden begonnen de Egyptenaren te schermen met stokken. Nu schermen we met floret, degen en sabel.

Het is een uitdagende en veilige sport voor iedereen.

Regiocompetitie

Speciaal voor Kuikens en Benjamins, de jonge schermers, met een half tot 2 jaar schermervaring is er de Regiocompetitie. Dit zijn korte toernooien die mechanisch geschermd worden. Op een laagdrempelige manier kunnen jonge schermers wedstrijdervaring op doen. Kijk in de kalender naar de data van de Regiotoernooien.

Schermkleding

Nieuwe leden kunnen schermmateriaal zoals kleding, een masker en een mechanisch floret huren. Na een jaar is het de bedoeling dat je je eigen schermmateriaal aanschaft. Dat kan bij Gladius Schermsport die bij HollandSchermen inzit.
Ga je meer toernooien doen, dan ben je toe aan het blauwe clubjasje en het embleem van HollandSchermen. Want… op het podium draag je HollandSchermen blauw!

Randstadtoernooi

Heb je al wat schermervaring en de beschikking over je eigen elektrische schermmateriaal? Dan kan je meedoen aan de Randstadtoernooien die HollandSchermen samen met vier verenigingen in Amsterdam, Den Haag en Amstelveen organiseert. Kijk in de kalender voor de data en klik hier voor een toelichting op deze toernooien.